sâmbătă, 12 aprilie 2014

Piftie de porc

Piftie de porc sau racituri cum se zice in Moldova!
ingrediente-
2 rasoale de porc,
4 copite de porc,
1 codita,
2 urechi,
1 lingura usturoi granulat,
1 capatana de usturoi,
2 linguri maggi secretul gustului cu gust de gaina,
5 foi de dafin,
3 morcovi,
1 lingurita de piper boabe,
3-4 cepe potrivit de mari.
Se curata si se spala foarte bine carnea si se pune la fiert cu morcovul,ceapa,capatana de usturoi,maggi secretul gustului,foi de dafin,piper boabe si se fierbe la foc potrivit pana se dezlipeste carnea de pe oase.Cand este fiarta carnea o scoatem intr-un vas si o lasam sa se racoreasca si in zeama ramasa adaugam usturoiul granulat si lasam cam un sfert de ora sa capete gust de usturoi, luam cu o lingura grasimea adunata deasupra si o aruncam  si apoi strecuram zeama.Cand carnea s-a mai racorit scoatem oasele si taiem carnea in bucati mici si asezam bucatelele in vase yena ,apoi turnam zeama peste carne si adaugam feliute de morcov din morcovul pe care l-am fiert cu carnea.Se serveste de obicei cu mamaliguta calda.Pofta buna!







5 comentarii:

  1. PIFTIE DE CURCAN, ACUM CA E PRIMAVARA!. MIHAI MI-A CERUT SA II FAC "RACITURI" CA ASA II FACEA MAMA LUI SI AM CUMPARAT CURCAN PT. A-I FACE PLACEREA 'MNEALUI

    RăspundețiȘtergere
  2. pai da,dragta raciturile sunt specialitate moldoveneasca ,asa ca fa barbatului tau :))

    RăspundețiȘtergere
  3. O RETETA APETISANTA PENTRU ORICE MASA FESTIVA

    RăspundețiȘtergere
  4. piftie frumoasa si savuroasa pentru paste

    RăspundețiȘtergere