joi, 17 iulie 2014

O baterie noua pentru laptop-ul meu

Care este diferenta dintre un laptop si un desktop?
Un laptop imi ofera posibilitatea sa fiu conectata mereu la internet oriunde as fi si oriunde as calatori .Insa ca sa ma pot bucura de acest priviligiu am nevoie de baterie Powerlaptop si de informatii privind utilizarea si intretinerea bateriei!

Se stie foarte bine ce beneficii are laptop-ul fata de un desktop ,insa daca bateria laptop-ului nu are autonomie ,in mod clar laptop-ul va deveni desktop si voi fi nevoita sa il tin mereu in priza si acest lucru nu este de dorit daca sunt o persoana activa si calatoresc mult.
Bateria laptop-ului are durata de viata atata timp cat autonomia bateriei este de peste 80% fata de momentul cumpararii.
Bateriile laptop-ului sunt pe baza de litiu si chiar daca noi avem grija si respectam pasii de intretinere corecta ,ca orice consumabil si aceste baterii trebuie sa fie inlocuite din cand in cand cu baterii de buna calitate,.cu certificate de garantie si instructiuni de folosire corecta a acestora.

Cateva sfaturi utile pentru cei care achizitioneaza o baterie PowerLaptop:
-Formatatarea bateriei- este necesar ca in momentul cand achizitionati o baterie noua sa o incarcati pana la 100% si sa aveti grija ca sa si fie consumata tot in proportie de 100%
-daca nu calatoriti , folositi priza si omiteti sa folositi  bateria,bateria isi va reduce durata de viata,deci cel putin o data pe luna aveti griija sa incarcati si sa consumati bateria laptop-ului,
-bateria ca si alte consumabile au un anumit timp de viata si de incarcari sau descarcari,aveti grjia ca atunci cand bateria nu se mai incarca cu energie mai mult de 80% sa o inlocuiti cu alta baterie,
-aveti grija la temperatura la care depozitati bateria,nu sunt bune extremele ,adica nici la temperatura prea ridicata dar nici la o temperatura prea scazuta nu este bine sa fie pastrata,
-in cazul in care laptop-ul nu va functiona o perioada mare de timp ,sa zicem o luna este bine ca bateria sa fie scoasa si depozitata la temperaturi ce o vor proteja.

 Sfaturi pentru utilizarea eficienta si ecologica a bateriei:
  • Diminueaza intensitatea ecranului! - Scade intensitatea iluminarii display-ului pana la un nivel minim tolerat de tine. Cea maimare parte din energia bateriei este consumata pentru ilumarea display-ului! De asemenea, seteaza widows-ul sa opreasca ecranul laptop-ului dupa cateva minute de inactivitate.
  • Deconecteaza perifericele! - Mouse-ul, tastatura laptop numerica sau webcam-ul au nevoie de energie. Incearca sa le deconectezi sau sa le folosesti cat mai putin.
  • HDD, nu DVD! - Incearca sa folosesti unitatea DVD cat mai putin! Copiaza-ti datele pe HDD-ul laptop-ului inainte sa il scoti de la incarcat. Nu tine discul in unitatea DVD a laptop-ului. Acesta consuma mai mult decat crezi!
  • Esti conectat? - Daca nu ai nevoie de o conexiune wireless, dezactiveaza-ti placa wireless! Majoritatea notebook-urilor au un buton dedicat acestei operatiuni. Procedeaza la fel si cu modulul bluetooth!
  • Esti compatibil? - Foloseste incarcatoare de laptop care respecta specificatiile producatorului! Te va scuti de probleme in viitor si bateria laptop-ului iti va multumi!
  • Frige? - Lasa-l sa respire! Nu acoperii fantele de aerisire si nu pune laptop-ul pe suprafete moi gen perne, paturi etc.. Un cooler de laptop consuma mai putin si raceste mai eficient daca are libertate de miscare.
Daca sunteti pregatiti de vacanta si doriti sa fiti conetctati mereu la internet ,nu uitati sa verificati daca bateria laptop-ului vostru are autonomie ,daca nu Powerlaptop va sta la dispozitie cu o gama variata de baterii,pentru orice laptop si pentru otice pretentii!

6 comentarii:

  1. Aghinitei Maria17 iulie 2014 la 09:36

    Cand plec nu-mi iau laptop-ul cu mine, dar e bine de stiut care bagterii sunt mai fiabile. ! Multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
  2. LA LAPTOP DACA AI BATERIE BUNA / TE POTI BUCURA DE EL IN FIECARE LUNA!

    RăspundețiȘtergere
  3. FRUMOS ARTICOL DACA BATERIA LA LAPTOP ESTE DURABILA NU MAI AI PROBLEME CU EA IN VACANTA SI POTI SA NAVIGHEZI PE NET LINISTITA

    RăspundețiȘtergere
  4. dumitrascu lacramioara18 iulie 2014 la 10:07

    felicitari pt.articol si multumim de informatii.e bine sa folosim ceva de calitate .

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu dupa un an si jumatate am inlocuit bateria laptopului cu una noua.

    RăspundețiȘtergere