luni, 13 octombrie 2014

Do the Right Mix Romania!


Cand cocosul striga buna dimineata pe limba sa ,lumea se trezeste la viata si ca o adevarata masinarie  se pune in miscare .Populatia porneste grabita spre locurile de munca folosind diferite mijloace de transport.In orasele mari unde distanta parcursa pana la un loc de munca este mai mare, populatia este obligata sa schimbe uneori si cateva mijloace de transport.De la metrou ,troleu,tramvai si pana la microbuze.In orasele mai mici ,distantele parcurse sunt si ele automat mai mici si nu necesita folosirea unui mix de mijloace de transport.Aici se poate circula de obicei cu tramvaiul si maxim un microbuz.In zonele de munte unde distanta de la un capat al localitatii si pana la celalalt capat este extrem de mare, circulatia se face pe timp de vara doar cu bicicleta si pe vreme de iarna populatia merge doar pe jos sau cu mijloace de transport cu tractiune animala.Cei care detin un automobil proprietate personala si au distanta mai mare de la locuinta sa si pana la servici se aduna in grupuri de pana la cinci persoane si merg impreuna la servici,facand economie la combustibil si economie la pretul platit zi de zi pentru deplasare la servici.
 Eu iubesc sa merg pe jos si foarte rar folosesc mijloacele de transport in comun sau masina personala si in momentul cand folosesc masina am grija sa nu merg doar eu sa consum combustibil ,mai bine aleg sa merg cu microbuzul sau sa merg cu tramvaiul.






 Cel mai interesant mix de transport care mi-a placut a fost cel in care s-a circulat cu autobuzul care avea o remorca agatata de el si in remorca erau foarte multe biciclete.In momentul cand s-a oprit autobuzul ,lumea a coborat ,si-a luat fiecare bicicleta si au plecat.Foarte frumos ,sanatos si economic.



Ce ziceti de acest mix de transport care ne face sa intoarcem capul pe strada si sa ne bine dispunem?




Sau de un mix pe doua roti cu multi cai putere si multa drenalina?


Sau se poate si asa!







Comisia Europeana a început o campanie prin care vrea să comunice faptul că cel mai bun mod de a te deplasa prin oraş este printr-un mix de mijloace de transport. Spre exemplu, la orele de vârf, maşina nu e cea mai bună alegere. Sau bicicleta, deşi este rapidă şi contribuie la sănătatea ta, când plouă sau e foarte frig nu poate fi folosită. Cel mai bine este să reuşeşti să foloseşti toate mijloacele de transport ca să ajungi la timp unde trebuie, iar Comisia Europeană oferă premii celor care îşi fac un selfie prin care să evidenţieze faptul că un mix calculat este tot ce-ţi trebuie în oraş.

Eu m-am inscris in marea competitie in care arat cum folosesc un mix de mijloace de transport.Va invit si pe voi sa faceti cate o fotografie care credeti că explică cel mai bine conceptul de deplasare prin oraş printr-un mix de mijloace de transport şi urc-o  în aplicaţia Do The Right Mix.




Do the Right Mix Romania!


4 comentarii:

  1. foarte frumos articolul mi-a placut mult

    RăspundețiȘtergere
  2. La noi in Bucuresti nu poti circula cu bicicleta decat in parc. Sigur ca ar fi mai sanatos si pt. cel ce circula si cei care merg pe jos, dar trebuie si sa ai conditii. Mi-a placut idea cu autobuz cu rulota de biciclete! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. dumitrascu lacramioara13 octombrie 2014 la 11:10

    un articol frumos.felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  4. bravo, imi place mixul de mijloace de transport!

    RăspundețiȘtergere