marți, 13 ianuarie 2015

Sfaturi pentru clasa politica!





 Daca tot am ales in fruntea tarii un neamt ar fi bine ca urmatorii ani sa fie sub semnul "Romania lucrului bine facut" si sa transforme acest slogan in favoarea tari si a poporului roman.

 Romania lucrului bine facut pentru orice bucatica de pamant:
-Suntem o tara binecuvantata cu pamant cum nu se gaseste in orice alta tara din lume.Acest pamant ne poate ajuta sa traim demn daca vom da demnitatea acestui pamant si vom cultiva orice bucatica de teren si daca o facem cu iubire ,pamantul ne va da iubirea sa si culturile sale vor putea satura acest popor flamand si multe alte popoare .
-Inteligenta tinerilor romani sa nu fie lasata sa fie furata si atrasa de catre straini.Strainii stiu sa aprecieze inteligenta si ar fi bine sa stim si noi.
-Simplificarea hartogariei in cazul in care cineva isi doreste sa faca afaceri.La noi a-ti incepe o afacere este un test de rabdare,iti trebuie sa ai diploma de psiholog sa poti trece cu bine,altfel poti cadea si uite asa afacerea moare inca din fasa si nu mai ajunge sa produca nimic.
-Sa dam agricultorilor ce este al agricultorilor.Cum se poate ca 1 l.de lapte sa coste 50 bani si o cola de 1l.sa coste 5 lei.Mi se pare mie dar noi nu stim sa pretuim valorile.Este mai scumpa tarata ca faina,pacat.
-Reducerea varstei de pensionare.Cum poate un batran de 60 de ani sa aiba aceleasi realizari ca un tanar de 20 de ani.Angajnad un tanar ii dam sansa sa se poata realiza si de ce nu sa poata creea ceva la locul de munca,ii dam posibilitatea sa isi intemeieze o familie.Din pacate tinerii nu isi mai intemeiaza familii deoarece nu au siguranta locului de munca si statul ii refuza acest drept,lucru care duce la scaderea natalitatii si astfel tara noastra se slabeste deoarece verigile sunt fragile .
-Sa nu mai vindem pamanturile la straini si sa ne trezim ca suntem slugi in tara noastra,suntem slugi deja in alte tari.
-Sa inceteze sa mai defriseze padurile si sa ciunteasca muntii acestei tari,asta daca dorim sa respiram un aer curat si sa nu alungam ploile care saruta acest pamant.Se stie ca padurile si apele atrag ploile spre pamant.Din pacate multe iazuri au fost asanate sa devina terenuri agricole si terenurile agricole sunt lasate in paragina.
-As mai propune ca fiecare bucatica de deal sa fie plantata cu pomi,asa am ozoniza acest tarm de rai si am da utilitate pamantului neproducator.
-Stiu ca nu este corect sa impui unui om sa faca ceva fara sa vrea ,dar as dori ca oamenii strazii sa fie adunati de pe strazi si dusi in centre in care sa fie reabilitati si sa fie dati societatii ca oameni demni.Candva au fost si ei cetateni demni ,insa destinul a fost mai putin darnic cu ei.

 Ar fi multe de facut in "Romania lucrului bine facut",insa daca vom pasi incet cu pasi siguri si vor fi ghidati de ce trebuie facut pentru tara mea si nu pentru ce trebuie facut sa imi fie mie bine,atunci Romania va merge pe drumul drept!


 Sa ne iubim tara,iubind tara ne iubim pe noi si vom lasa generatiilor urmatoare o bogatie nemasurata!

3 comentarii:

  1. Toate sfaturile sunt bune, dar se pare ca ai uitat ca tocmai dintre cei ce sunt si azi in guvern, sunt oameni cu probleme legate de defrisare, alocari ilegale si frauduloase de paduri. Speri sa se faca o cotitura radicala? Eu nu prea cred, dar speranta moare ultima !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea Maria ,sper ca cel ales in fruntea tarii sa stie sa puna punctul pe I si sa ne faca sa iubim mai mult tara decat ne iubim pe noi insine.Poate anul oii in care vom intra ne va ajuta sa iubim statutul de turma si nu statutul de lupi singuratici!

      Ștergere
  2. dumitrascu lacramioara15 ianuarie 2015 la 09:59

    Felicitari pt.articol!-frumos!-sa speram ca va fi o schimbare in bine!

    RăspundețiȘtergere