duminică, 26 aprilie 2015

Pasca cu branza si smantana




 Pasca cu branza si smantana:)

 Ingrediente pentru aluat la doua pascute:
 -500 gr.faina de grau,
 -2 oua (un galbenus in aluat si un ou pentru uns),
 -100 ml.lapte dulce,
 -1 cub mic de drojdie,
 -1 sticluta de esenta de rom,
 -coaja rasa de la o lamaie,
 -2-3 linguri de smantana,
 -1 varf de cutit de sare,
 -2 linguri de zahar.

  Ingrediente pentru compozitie:
 -1 kg.branza dulce de vaci,
 -300 gr.smantana,
 -200 gr.stafide,
 -coaja de la o lamaie ,
 -3-4 oua,
 -3-4 linguri de zahar,
 -1 plic de zahar vanilat de 50 gr.

 Mod de preparare :
 Se cerne faina intr-un vas si adaugam drojdia stinsa cu lapte si sare,adaugam zaharul ,esenta,galbenusul de ou,coaja rasa de lamaie,smantana si facem un aluat suficient de tare pe care il punem pe o pernuta sa se odihneasca si sa creasca.Intre timp pregatim compozitia cu care vom umple pascutele.Punem branza dulce ,smantana ,ouale ,stafidele ,coaja de lamaie,zaharul,zaharul vanilat si omogenizam bine compozitia.
 Cand aluatul a crescut il impartim in doua ,oprim o bucatica foarte mica de aluat sa putem face o cruce mica la mijlocul pascutei si facem din fiecare bucata de aluat doua foi rotunde .Foile trebuie sa fie mai mari decat tava in care vom coace pascutele.Punem hartie de copt in tava si punem foaia de aluat in asa fel incat sa cada peste marginile tavii,adaugam compozitie si adunam aluatul pe marginea tavii intr-un mod cat mai frumos.Facem apoi doua fire mici din aluat si formam peste pasti cruciulite.Ungem pastile cu ou batut si le dam la cuptorul incalzit deja pentru circa o ora la foc potrivit.Cand sunt gata copate le ungem cu apa cu zahar sau cu miere de labine.Pofta buna!













2 comentarii: