sâmbătă, 1 august 2015

Bulion de rosii cu fainosag



 Bulion de rosii cu fainosag:
   
 Ingrdiente:
 -1 galeata mare de rosii (eu am avut si patlagele galbene),
 -1 lingura fainosag(1 lingura busuioc uscat,1 lingura cimbru uscat,1 lingura rozmarin uscat,mixate impreuna la viteza mare),
 -1 capatana de usturoi,
 -1 legatura de frunze de telina,
 -1 lingura de sare,
 -1 lingura de zahar.

 Mod de preparare :
 Se spala rosiile si se taie felii,se dau prin masina de scos seminte si se pune la fiert sucul obtinut,adaugam o lingura de fainosag,1 lingura de sare si o lingura de zahar.Mie mi-a iesit cam 8 litri de suc dupa ce am indepartat semintele si pielitele.Am adaugat legatura de telina si usturoiul si cand s-au fiert le-am scos si le le-am aruncat.Fierbem sucul pana scade cel putin la jumatate din cantitatea pusa  pusa la fiert.Cand consideram ca este destul de gros,oprim focul si punem bulionul in borcane,le infiletam bine si le dam la cuptor pentru circa 20 de minute.Le lasam in cuptor pana se racesc apoi le bagam la camara.Sa aveti pofta dragilor!







6 comentarii:

  1. esti harnica o sa ai o iarna plina de bunatatii si camara plina

    RăspundețiȘtergere
  2. UN BULION SAVUROS SI GUSTOS MERGE LA PIZZA SAU PASTE

    RăspundețiȘtergere
  3. deci fainosagul chiar exista!.. eu credeam ca e un cuvant inventat ca sa indice faptul ca acel pate de ficat are un gust bun :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu am crezut la fel ,insa la o mica aprofundare am realizat ca chiar exista fainosagul !

      Ștergere