marți, 21 iunie 2016

Alege corect drumul pe care vei merge


                             Draga Brindusa!


  Draga Brindusa,in curand vei termina clasa a VIII si iti vei alege drumul pe care il vei strabate tot restul vietii.Sper sa fii inspirata si sa alegi calea cea mai buna si cea mai scurta catre succes.Parintii tai nu sunt bogati sa isi permita sa te poarte in liceu si mai apoi in facultate,dar tu poti face ceva pentru tine,sa ajungi un om independent,cu picioarele pe pamant si sa iti continui studiile,sa poti deveni ceea ce esti tu de fapt si ceea ce sufletul tau viseaza!
 Multi tineri nu au avut sansa sa poata lucra si in acelasi timp sa poata si studia,dar tu vei putea avea aceasta sansa.Sansa de a deveni independenta financiar inca de la o varsta frageda.Multi au facut un liceu sau chiar o facultate si la final si-au dat seama ca nimic nu li se potriveste sau ca nu isi pot gasi un serviciu,in domeniul pentru care s-au pregatit atata amar de vreme si se trezesc,asa pe la 25 de ani ca nu au un venit propriu si sunt inca o povara pentru parintii lor.Si uite asa isi dau seama ca drumul lor pe marea vietii este unul gresit,dar din pacate nimic nu mai poate fi schimbat si trebuie sa faca cat mai repede ceva,sa isi poata castiga existenta.Unii dintre ei se incadreaza in tara,pe diferite posturi,ce nu le aduc satisfactie profesionala si nici materiala,altii trec granita si ii vezi cu o facultate sau chiar cu doua facultati, lucrand in domenii ce nu sunt pe diploma lor,primesc un salariu de necalificati si uita asa,ne trezim cu totii intr-o lume frustrata si mereu nemultumita.
  Pentru tine Brindusa,pentru toti tinerii care vor altceva de la viata si pentru cei care isi doresc o schimbare exista, Școala Comercială Austriacă din România (o’SCAR)   - un program de învățământ profesional dual inițiat de Secția Comercială a Ambasadei Austriei și dezvoltat împreună cu șapte companii de renume: BILLA, C&A, Deichmann, Hervis, HUMANIC, kika și Telekom Romania.Aceasta forma de invatamant,permite elevilor din scolile profesionale sa se specializeze la locul de munca.Invatamantul profesional-dual,permite elevilor de la scolile profesionale sa se califice peste nivelul de muncitor. Cursurile vor fi sustinute atat de ministerul Educatiei, cat si de agentii economici. In timpul scolii, tinerii vor fi platiti de companii pentru a se specializa in domeniile in care acestea au nevoie de forta de munca.
  Programul începe în septembrie 2016 şi durează 3 ani, timp în care elevii o`SCAR beneficiază de următoarele avantaje:
 - Pregătire practică alături de cei mai buni profesioniști din retail în companii comerciale de renume,
 - Bursă lunară de până la 400 de lei,
 - Cursuri cu accent deosebit pe pregătirea practică, facilitând accesul rapid la un loc de muncă şi independenţă financiară,
 -Prioritate la angajare în cadrul companiilor partenere,
 -Perspective de dezvoltare a carierei în cadrul companiilor partenere,
 -Certificat profesional recunoscut în Uniunea Europeană,
 -Prime pentru excelență și alte facilități,
 -Cheltuieli de transport asigurate,
 -Cursurile programului o`SCAR sunt gratuite.
  In speranta ca iti vedea visul implinit,visul de a fi ceea ce iti doresti,te astept si pe tine sa te inscrii la aceasta scoala si pentru a evidentia mai bine,ceea ce iti ofera acesta scoala iti las aici un filmulet,care sa iti arate cate oportunitati iti poate oferi si cat de bine este sa fii absolvent al Colegiului Economic Costin Kiritescu din Bucuresti.


Un comentariu:

  1. Mi-e dor de acea perioada. Cate emotii aveam cand am terminat clasa a VIII-a, apoi ce sentimente de fericire am avut cand am luat o nota mare la capacitate si am intrat la liceul dorit. Imi aduc aminte si acum clipa in care tata ma astepta mandru in apropierea scolii. Nu dorea sa il vad "ca ma urmareste" dar "l-am prins". Isi luase liber pt mine. Apoi am mers acasa, iar cand a venit si mama de la serviciu am sarbatorit!

    RăspundețiȘtergere