duminică, 7 august 2016

Gogosari in sos de bulion si mustar



  Gogosari in sos de bulion si mustar:)

  Ingrediente pentru 10 borcane de 800 gr.:
  -5 kg.gogosari fara cotoare,
  -8 linguri zahar,
  -4 linguri sare pentru muraturi,
  -1 lingura piper boabe,
  -5-6 foi dafin,
  -300 ml.otet de 9%,
  -2 borcanele mustar,270 gr.borcanelul,
  -300 ml.apa,
  -250 ml.ulei,
  -800 gr.pasta tomate .

  Mod de preparare:
  -Se spala gogosarii,se curata de cotoare si seminte,se taie in felii si se pun pe chiuveta la scurs.
  -Intr-o oala mare,de circa 10 kg.,se pun toate ingredientele,se amesteca usor si se lasa sa fiarba la foc potrivit.Cand compozitia fierbe,se pun gogosarii feliati,se da focul la mic si se amesteca usor cu o paleta de lemn,pana cand gogosarii scad cam 20% din volumul lor initial,apoi se opreste focul.Se pun gogosarii in borcane,se adauga sosul ramas peste gogosari,se capseaza si se dau la cuptor pentru circa 20 minute,apoi se opreste focul si se lasa borcanele in cuptor sa se raceasca,dupa care se depoziteaza la camara.Se pot servi abia dupa o saptamana,timp in care gogosari se vor macera si vor capata un gust placut.Sa aveti pofta dragilor!





4 comentarii:

  1. Cam complicat si cu pusul la cuptor,dar pentru albinuta mea harnica nimic nu-i greu. Cred ca sunt f. gustosi

    RăspundețiȘtergere
  2. Dumitrascu Lacramioara7 august 2016, 22:10

    sunt foarte ,foarte buni ,am facut aceasta reteta si sunt minunati!

    RăspundețiȘtergere
  3. Gata am facut rost de pofta, acum trebuie sa vina si cateva borcanele la degustat:)).

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am mancat ori pregatit vreodata asa ceva. Cred ca sunt deliciosi!

    RăspundețiȘtergere