marți, 20 septembrie 2016

Sarmalute in dovleac placintar si dovleac patisson



  Sarmalute in dovleac placintar si dovleac patisson:)

  Ingrediente:
  -1 bucata dovleac placintar,
  -1 bucata dovleac patisson,
  -1 kg.ceapa,
  -1 bucata praz,
  -500 gr.orez,
  -1 lingura sare,
  -1 lingurita oregano,
  -1 lingurita tarhon,
  -1 l.suc de rosii,
  -1 kg.carne tocata de vita,
  -3 oua,
  -300 ml.ulei,
  -foi de vita de vie,
  -100 gr.bulion de gogosari.

  Mod de preparare:
  -Se curata ceapa,se toaca si se pune la prajit in ulei,se toaca si prazul si se pune peste ceapa si cand isi schimba putin culoarea,se opreste focul.
 -Se clateste orezul si se pune la fiert cu putina apa,asa cam cat sa depaseasca 1cm.orezul si cand apa dispare se pune orezul intr-un vas.Peste orez se adauga ceapa si prazul prajit,se adauga ouale,carnea tocata,oreganul,tarhonul,bulionul de gogosari,sarea si se omogenizeaza compozitia.
 -Se pune apa intr-un vas si cand da in clocot se pun foile de vita de vie,se amesteca si se opreste focul,Frunzele isi schimba imediat culoarea si se pot rula usor.
 -Se taie capacele la dovleci,se scoate miezul,de la dovleacul placintar,se foloseste miezul pentru a pregati o delicioasa placinta si se umplu cu sarmalute.
 -Se toarna peste sarmalute suc de rosii,suc ce a fost obtinut prin presarea unor rosii prin sita de cernut faina de porumb.
 -Se pun capacele la dovleci si se dau la cuptor si cand intra usor o scobitoare in dovleac,este semn ca sarmalutele sunt fierte.Sa aveti pofta dragilor!


















3 comentarii:

  1. Dumitrascu Lacramioara20 septembrie 2016 la 22:22

    da,arata foarte bine ,tre sa incerc si eu reteta,multumim!

    RăspundețiȘtergere
  2. wawww, an mancat doar odata sarmalute dar in flori de dovleac, nu in interior!

    RăspundețiȘtergere
  3. Super! Am mai auzit de aceasta reteta si mi-am propus s-o fac dar uite ca inca nu i-a venit timpul. Cu ajutorul retetei tale imi va intra si mie toamna in casa.

    RăspundețiȘtergere