sâmbătă, 17 septembrie 2016

Tocana de ciuperci,(hulughite)



  Tocana de ciuperci,(hulughite:)

  Ingrediente:
  -1kg.hulughite,gata fierte si taiate marunt,
  -3 cepe,
  -2 gogosari,
  -2 ardei kapia,
  -500 gr.rosii,
  -1 caciulie de usturoi,
  -1 lingurita maggi secretul gustului cu gust intensavor de legume,
  -1 ardei iute,
  -sare dupa gust,
  -3-4 linguri ulei,
  -2 vinete long purple.
  Mod de preparare:
  -Se curata ceapa,se toaca si se pune la prajit cu putin ulei,se adauga ardeii kapia si gogosarii tocati marunt,putin maggi secretul gustului si se lasa sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile,apoi se adauga vinetele taiate felii si se mai lasa cam cinci minute,pana isi schimba culoarea si vinetele,apoi se adauga rosiile taiate cubulete,ciupercile,o canita de apa,cam de 100 ml.si se lasa sa fiarba,se mai adauga sare dupa gust si cand surplusul de lichid scade,este semn ca tocana noastra este gata si se opreste focul.Se adauga usturoiul taiat in felii fine,se amesteca usor si se pune un capac,asa cat sa isi faca de cap usturoiul in tocana.Pentru cine doreste sa fie si putin picant,se mai adauga un ardei iute taiat in felii fine.Sa aveti pofta dragilor!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu