marți, 13 septembrie 2016

Tortelloni cu sos de patlagele galbene



 Din categoria,astazi gatim fara carne,am adus o reteta noua si o trec in categoria #miercureafaracarne !

 Astazi este zi de miercuri si este o sarbatoare foarte mare,as zice eu,o sarbatoare dintre cele mai importante si vechi sarbatori religioase.Astazi se sarbatoreste ziua Sfintei Cruci,ziua in care a fost gasita si inaltata Sfanta Cruce pe care a fost rastignit Domnul nostru Isus Hristos,in fata poporului de catre episcopul Macarie al Ierusalimului.Se spune ca aceasta zi este o zi in care se posteste pentru sanatatea familiei si ca in aceasta se ascund serpii si alte animale.Tot in aceasta zi se bat nucii si se aduna nucile,se spune ca ele nu se vor strica daca sunt adunate in aceasta zi.

  Tortelloni cu sos de patlagele galbene!

   Ingrediente:
   -1 pachet tortelloni,400gr.,
   -200 ml.suc de patlagele galbene ,
   -1 lingura bulion de gogosari ,
   -2 cepe,
   -2 linguri ulei,
   -200 gr.cascaval,
   -1 lingurita frunze salvie,
   -1 capatana de usturoi,
   -sare dupa gust.

   Mod de preparare:
   -Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj,se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute la scurs in strecuratoare.
  -Se curata ceapa,se toaca si se prajeste,cand este rumena se adauga suc cu patlagele,bulion de gogosari si se lasa sa fiarba pret de cateva minute,apoi se opreste focul.
  -Intr-un vas se pune tortelloni,sosul obtinut,jumatate din cascavalul ras,sare,putina salvie,usturoiul taiat in felii fine,se amesteca usor si se toarna compozitia intr-o tava,care a fost unsa cu unt sau margarina,se presoara restul de cascaval ras,putina salvie si se da tava la cuptor la foc mare.Cand excesul de lichid se evapora,este semn ca mancarea noastra este gata si trebuie scoasa din cuptor.Se lasa sa se racoreasca pret de cateva minute si se poate servi.Sa aveti pofta dragilor!
  Daca mancarea mea nu va face cu ochiul atunci in mod clar la Daniel  va veti delecta cu multe bunatati fara carne!










2 comentarii:

  1. Nu ma omor eu dupa paste dar arata bine si stiu ca merg cu vin :) Te-am bagat la index :) Spor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. merg cu vin si sa stii ca sunt tare bune,doar trebuie sa le mai experimentezi mai des:))

      Ștergere