marți, 4 octombrie 2016

Salata de vinete



  Salata de vinete:)
  Din categoria #miercureafaracarne 

  Ingrediente:
  -3-4 vinete,
  -o ceapa rosie,
  -1 ceapa galbena,
  -1 caciulie de usturoi,
  -1 lingura mustar,
  -2 oua,
  -200 ml.ulei,
  -sare dupa gust.

  Mod de preaprare:
  -Se coc vinetele pe un gratar,se curata repede de coaja,se clatesc si se pun la scurs.
  -Se prepara maioneza dintr-un galbenus fiert si unul crud:
    -se fierbe un ou,se pune un galbenus fiert si unul crud,intr-un castron,se sfarama bine cu o furculita,apoi se adauga ulei,putin cate putin si se amesteca cu o lingura doar intr-o directie.Cand se intareste maioneaza,se adauga putin mustar si se continua amestecarea,prin adaugare de ulei,pana cand consideram noi ca ne este suficient.
 -Se mixeaza vinetele si se pun peste maioneza,se amesteca usor,se adauga ceapa tocata marunut,usturoiul maruntit foarte bine,sare dupa gust,se omogenizeaza si se poate servi.Este o reteta foarte usor de preparat si foarte delicioasa.Sa aveti pofta dragilor!
 Daca reteta mea nu va este pe plac sau daca doriti ceva nou va invit la Raluca sa va delectati cu o dulceata de usturoi si ca de obicei Daniel ne aduce un curcubeu din culorile toamnei!





2 comentarii:

  1. Eu n-am azi salata de vinete nici in meniu si nici in plan, dar poate fac rost, ca-mi facusi pofta :) Spor!

    RăspundețiȘtergere