duminică, 1 ianuarie 2017

Piftie de cocos de tara



  Piftie de cocos de tara:)

  Ingrediente:
  -1 cocos mare de tara,4 kg.,
  -3 morcovi,
  -3 radacini de pastarnac,
  -3 cepe,
  -2 caciulii de usturoi,
  -1 lingura maggi secretul gustului cu gust intensavor de legume,
  -1 lingura piper mozaic,
  -4-5 foi de dafin,
  -sare dupa gust.

  Mod de preparare:
  Se portioneaza cocosul si se pune la fiert intr-o oala mare,asa cam de 10 l.,se adauga morcovul,pastarnacul,ceapa,o caciulie de usturoi,foi de dafin,piper,maggi secretul gustului si se lasa sa fiarba la foc mare,pana cand carnea este fiarta foarte bine,adica trebuie sa se desprinda usor de pe os.Cand carnea este fiarta si zeama este scazuta cam la jumatate,se mai potriveste de sare si se opreste focul.Se scoate carnea pe un platou si se lasa sa se raceasca.Se strecoara zeama si peste zeama se adauga mujdei din cealalta caciulie de usturoi,dupa care se lasa asa cam jumatate de ora sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile,se alege morcovul si pastarnacul si se feliaza,se deciocaleaza carnea si se aseaza in boluri mici,se aseaza si legume,se toarna zeama in boluri,se lasa sa se raceasca pe masa,apoi se baga la frigider si cand se prind se pot servi cu mamaliguta calda.Sa aveti pofta dragilor!



Un comentariu: