luni, 2 ianuarie 2017

Tort de ciocolata si crema de cafea



   Tort cu ciocolata si crema de cafea:)

   Ingrediente pentru blat:
   -8 oua,
   -8 linguri zahar,
   -6 linguri nuca macinata,
   -2 linguri faina de grau,
   -1 plic praf de copt,
   -1 lingura cacao,
   -2 plicuri zahar vanilat.
   Ingrediente pentru crema de cafea:
   -500 ml.lapte dulce,fiert si racit,
   -100 gr.amidon alimentar,
   -2 linguri nescafe,
   -3 oua,
   -60 gr.unt,
   -6 linguri zahar.
   Ingrediente pentru ornat:
   -1 ciocolata,200 gr.,
   -80 gr.unt,
   -1 banana,
   -2 linguri nuca macinata,
   -1 compot de piersici.

   Mod de preparare pentru blat:
   -Se separa albusurile de galbenusuri,se pun albusurile la robot cu putina sare si se mixeaza pana se obtine o spuma.
  -Se pun galbenusurile intr-un bol,se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o pasta densa.
  -Se pun galbenusurile peste albusuri si se mixeaza la viteza mica,se adauga faina de grau in amestec cu praful de copt si cacao,se continua mixarea si se adauga nuca macinata,se mixeaza pana se omogenizeaza bine,apoi se toarna compozitia intr-o tava,unsa cu unt si presurata cu faina de grau.Se da tava la cuptorul incalzit,la foc potrivit,pentru circa o ora.Se verifica daca este copt,cu o scobitoare si daca este copt,se scoate tava si se lasa sa se raceasca,apoi se taie in trei foi.
 Mod de preparare pentru crema de cafea:
 -Se pune intr-un bol circa 200 ml.lapte dulce,se adauga peste lapte,amidonul,zaharul si se omogenizeaza,se adauga apoi ouale batute spuma.
  -Se pune 300 ml.lapte la fiert intr-o cratita,la foc mic,se adauga amidonul si se fierbe,amestecand cu o spatula,asa incat sa nu se prinda de cratita.Cand crema este suficient de tare,se opreste focul si peste crema se adauga untul,cafeaua si se omogenizeaza bine.
  -Se pune o foaie de blat pe un platou si se insiropeaza cu sirop de la compot de piersici,se pune jumatate din crema,se adauga inca o foaie,se insiropeaza si se pune si restul de crema,se mai pune o foaie si se insiropeaza.
 Mod de preparare pentru ornare:
 -Se rupe ciocolata in bucati mici,se adauga untul si se pun pe foc mic,cand se topeste ciocolata se toarna peste tort,se toarna si peste felii de banane care au fost asezate pe tort,se aseaza bucati de piersici,nuca macinata si se da torul la frigider.Se poate servi a doua zi.Sa aveti pofta dragilor!










 

  

Un comentariu:

  1. DUMITRASCU LACRAMIOARA2 ianuarie 2017 la 20:46

    ARATA SUPER!A MAI RAMAS CEVA???PRIN CURIER TRIMITETI???!!!

    RăspundețiȘtergere