luni, 17 aprilie 2017

Pasca cu branza dulce



  Pasca cu branza dulce:)

  Ingrediente pentru aluat:
  -300 gr.faina de grau,
  -50 gr.unt,
  -1 ou,
  -2 linguri zahar vanilat cu grad scazut de vanilie,
  -drojdie cat o nuca,
  -150 ml.lapte dulce,
  -50 ml.ulei,
  -1 praf de sare.
  Ingrediente pentru umplutura:
  -500.gr branza dulce de vaci,
  -2 linguri smantana,
  -2 linguri zahar vanilat cu grad scazut de vanilie,
  -2 oua,
  -100 gr.stafide,
  -1 praf de sare.
  Pentru uns pasca:
  -1 ou.
  Mod de preparare:
  -Se pune faina intr-un vas si peste ea se adauga oul,untul topit,sare,drojdia stinsa in lapte dulce cu zaharul vanilat si se framanta un aluat,potrivit de tare,spre final se adauga ulei,putin cate putin si se continua framantarea pana cand aluatul se dezlipeste usor de pe vas si de pe mana,apoi se lasa sa se odihneasca pana ce isi dubleaza volumul.
  -Se pune intr-un vas branza,zaharul,ouale,smantana,sare,stafide si se omogenizeaza bine.
  -Se rupe o bucata de aluat si se face o foaie care se aseaza in tava in care s-a pus hartie de copt.Se rup bucatele mici de aluat si se intind pe masa de lucru sub forma de fir si se impletesc in trei,dupa care se aseaza pe marginea tavii peste foaia de aluat.Se pune compozitie de branza,se mai face din aluat un fir impletit in forma de cruce si se pune pe mijloc,se unge pasca cu ou batut si se da la cuptorul incalzit deja,la foc potrivit pentru circa o ora.Cand este rumenita se scoate din cuptor si  se lasa in tava sa se raceasca,apoi se poate scoate apucand-o de marginile hartiei de copt,asta in care nu ati folosit o tava cu fund detasabil.Sa aveti pofta dragilor!
                                                                 







  

2 comentarii: