joi, 25 ianuarie 2018

Pate de pasare



  Pate de pasare:)

  Ingrediente:
  -1 kg.ficat de pasare(bibilici,rate gotice,curci si pui),am adunat ficateii de la toate pasarile de prin ograda mea,
  -500 gr.piept de pui,
  -100 gr.grasime de rata gotica,
  -100 gr.unt,
  -100 gr.smantana cu grasime 30%,
  -1 lingurita sare,
  -1/2 lingurita piper macinat,
  -4 cepe mari.
  Mod de preparare:
  -Se toaca grasimea de rata si se pune in tigaie,se lasa sa fiarba la foc mic sa iasa grasimea,se adauga ceapa tocata marunt,ficateii,pieptul de pui taiat cuburi si se lasa sa se fiarba bine pana cand scade surplusul de lichid si ramane doar grasimea,se adauga sare si piper dupa gust,se amesteca si se lasa la rece.Cand s-a racit se da compozitia prin masina de carne,cine vrea un pate mai fin poate da compozitia chiar de doua ori prin masina de carne.Se pune untul,smantana si se omogenizeaza foarte bine,daca este destul de consistent se poate consuma asa,daca este prea consistent se mai poate adauga putina smantana,oricum dupa cateva ore de stat la frigider compzotia de pate se mai intareste,la mine nu a fost nevoie a iesit exact asa cum trebuie.Grasimea de rata este o grasime foarte buna si fiindca este naturala o folosesc des la gatitul mancarurilor.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!










21 de comentarii:

  1. DUMITRASCU LACRAMIOARA25 ianuarie 2018, 08:02

    foarte bun,delicios!multumim de reteta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunata reteta, imi facea mama cand eram mica.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi era dor de retetele tae delicioase. Mereu am salivat la ele si m-am si inspirat de multe ori.

    RăspundețiȘtergere
  4. Noi nu mai apucam sa strangem ficateii de pasare, ii plac mult celui mic.
    Am sa incerc si eu reteta caci cumparam din comert pate si nu e deloc sanatos.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie imi place pateul dar cel din magazin e atat de toxic asa ca il evit. Aceasta reteta pica la fix, multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. N-am facut niciodata pate. Ar trebui sa-l fac eu, in casa, sa evit porcariile din comert.

    RăspundețiȘtergere
  7. la cat de frumos ai ornat cred ca si fiica-mea ar fi mancat pate :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi place mult pateul de pasare dar nu am mancat inca din asta preparat in casa.

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi place pateul de casa, cred ca o sa incerc sa fac si eu, nu e greu deloc

    RăspundețiȘtergere
  10. N-am incercat pana acum pateul de pasare.

    RăspundețiȘtergere
  11. Si eu am pregatit aceasta reteta, dar o stiam alt fel.

    RăspundețiȘtergere
  12. Asta chiar e o noutate pt mine, nu m-am gandit niciodata s afac pateu de pasare.

    RăspundețiȘtergere
  13. Delicioasa reteta! Nu am incercat niciodata sa fac pate de casa, dar cred ca voi urma reteta ta sa vad ce va iesi.

    RăspundețiȘtergere
  14. Si eu fac pate de ficat de casa, doar cu pate, fiert, daca e de porc, ulei/unt, ceapa inabusita, sare-piper si un paharel de coniac. Iese o minunatie!

    RăspundețiȘtergere
  15. Cred ca este extrem de bun! Eu il fac mai dietetic( nu pun grasime de nici un fel iar smantana o inlocuiesc cu iaurt in cantitate foarte mica-tip cremoso) si adaug 1 morcov fiert pentru a nu fi inecacios.

    RăspundețiȘtergere
  16. Sa tot mananci un astfel de pateu si daca pui alaturi si un paharel de coniac vezi altfel viata.

    RăspundețiȘtergere
  17. Ar trebui sa fac si eu pate de casa pentru cea mica. Mi-ai dat o idee foarte buna

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu am facut si nu am mancat niciodata pate de casa. Eu nu cred ca as fi fana, insa sotului meu cred ca i ar placea.

    RăspundețiȘtergere
  19. yYAMMY am o foame, un pateu din asta mi-ar prinde foarte bine

    RăspundețiȘtergere
  20. O bunătate. ..Dar de unde sa iau eu grăsime de rata gotica? Ador pateul de ficat!

    RăspundețiȘtergere