marți, 27 februarie 2018

Toba de casa:)



  Toba de casa:)

  Ingrediente:
  -1 bucata de cap de porc,
  -4 picioare de porc,
  -2 urechi de porc,
  -1 kg.limba de porc,
  -1 kg.inimi de porc,
  -1 rasol de porc,
  -1 radacina de telina,
  -2 radacini de pastarnac,
  -4 morcovi,
  -1 lingura sare,
  -1 lingura boabe de piper,
  -4-5 foi de dafin,
  -2-3 caciulii de usturoi,
  -punga pentru pus toba.
  Mod de preparare:
  -Se portioneaza carnea,se spala si se pune la fiert,sa lasa sa traga cateva clocote sa se ridice spuma si se ia usor cu o lingura.Se adauga sarea,radacinoasele curatate si spalate dar sa fie intregi,se adauga piperul boabe si foile de dafin,se lasa sa fiarba pana ce carnea se dezlipeste de pe oase si se opresate focul.Se curata usturoiul,se paseaza si se toarna in oala,se amesteca si se lasa pret de 15 minute sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile.se scoate carnea si se deciocaleaza,se strecoara zeama si se pune o punga de ciolofan intr-o cutie de tabla rotunda si inalta,de care avem in casa,eu am avut o cutie de la cafea,de tabla.Se aseaza carnea in punga din cutie,se apasa cat de cat sa  incapa putina zeama si se toarna zeama.Se da cutia la frigider pentru cateva ore,dupa care se scoate punga din cutie si se taie punga sa ramana toba rotunda.Se poate servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu